Troostgesprek (voor & na)

Voorgesprek

Als het einde nadert, kan het soms goed zijn uw uitvaartwensen rondom de invulling van de afscheidsplechtigheid al vooraf te bespreken. Ik kan u, indien gewenst in het bijzijn van uw geliefden, adviseren bij de mogelijkheden en het maken van keuzes. Ik luister en kan uw wensen vastleggen, als u dat wilt. Als u uw wensen op papier hebt staan geeft dat misschien wat rust.

Nagesprek

Als u daar behoefte aan hebt, kom ik na vier tot zes weken na de uitvaart nogmaals naar u toe voor een nagesprek. Het gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden. Ik voeg mij naar wat voor u prettig is. In het nagesprek kijken we terug op de uitvaartweek en kunt u, als u dat fijn vindt, uw gevoelens van rouw en verdriet met mij delen. Niets moet, alles mag.

Hoop en troost bij rouw

Na de uitvaart volgt het pad van de rouw. Op uw verzoek help ik u op weg door samen de eerste stappen te zetten. Ik probeer het pad iets minder zwaar voor u te maken door het te kleuren met licht, liefde, hoop en troost – in woorden of met een ritueel.

Hoop, troost en liefde